Kokteilių terapija

KOKTEILIŲ TERAPIJA – gerkite sultis ir žaliuosius kokteilius su jonizuotu šarminiu vandeniu, gyvenkite ilgai ir būkite sveiki!

sultysŠiandien gerai žinoma, kad vaisių, uogų, daržovių, želmenų sultys ir gaminami kokteiliai – tai ne tik vertingas maisto produktas, bet ir profilaktinė priemonė prieš daugelį su civilizacija siejamų negalavimų. Nustatyta, kad sultyse, o ypač žaliuose kokteiliuose yra visų pagrindinių junginių, reikalingų žmogaus organizmui, kurie lengvai įsisavinami. Juose esantys pektinai absorbuoja sunkiuosius metalus, radioaktyvias medžiagas, reguliuoja sutrikusią lipidų apykaitą, gerina virškinimą. Kadangi pektinai blogai virškinami, su jais kartu pasišalina kenksmingos tulžies rūgštys, be to absorbuojamos virškinimo trakte esančios bakterijos bei jų išskiriamos nuodingos medžiagos, stabdomas puvimo procesas.

Apie sultis ir žaliuosius kokteilius pasakoja Kauno Medicinos universiteto sveikatos magistrė, Sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų narė Zinaida Arlauskienė.

„Žinodami, kad mūsų organizmas kaupia, o tuo būdu ir kenčia nuo susikaupusių šlakų ir toksinų, ieškome įvairių būdų jam detoksikuoti ir valyti. Sultys skiestos jonizuotu šarminiu vandeniu iš organizmo išplauna senas, negyvas ląsteles, padeda tirpinti susikaupusias druskas, tirpdo kepenų ir inkstų akmenis, taip pat yra svarbi priemonė, gelbstinti nuo įvairių navikinių ligų. Organizmo valymas šarminiu vandeniu skiestomis sultimis – viena efektyviausių priemonių, padedančių be streso atsikratyti toksinų, išsaugoti natūralų grožį, užkerta kelią ankstyvam senėjimui, o tuo pačiu ir su senėjimu siejamomis ligomis. Būtina pažymėti, kad šioje procedūroje reikšmingą vaidmenį atlieka jonizuotas vanduo. Būdamas takus, jis lengvai įeina į visas audinių ląsteteles su savimi nešdamasis daugiau deguonies ir lengvai įsisavinamų maisto medžiagų. Šviežiose sultyse bei gaminamuose kokteiliuose gausu fermentų, kurie taip reikalingi pilnavertei medžiagų apykaitai – atnešti į ląstelę maistingąsias medžiagas ir pašalinti iš jos natūraliai susidarančius metabolizmo produktus – toksinus. Virškinimo organai funkcionuoja daug lengviau ir organizmas gauna progą „atlikti remontą“, išsivalyti visus organus ir jų sistemas panaudodamas mažiausiai energijos.

Austrų gyduolis Rudolfas Broisas pasninku su šviežiomis sultimis išgydė 45 tūkst. beviltiškų ligonių. Vieno stambaus Osakos (Japonija) medicinos centro specialistai sukūrė specialią terapiją savo pacientams. Kartu su vaistais jiems išrašo įvairiaspalves sultis. Daugelis įsitikino, kad sulčių terapija – vienas geriausių pasaulyje valymosi ir sveikatinimosi būdų, efektyviai padedantis įveikti bet kokią ligą. Ir naudoti ne taip sudėtinga – gerti tam tikrą laiką, tam tikros rūšies šviežiai spaustas sultis ir žaliuosius kokteilius. Daugiau nieko.

Į sveikos gyvensenos judėjimą įsitraukia vis daugiau gydytojų, mokslo daktarų, bet svarbiausias yra paprastų žmonių dalyvavimas ir tikėjimas tuo ką jie daro. Dar X amžiuje Italijos Salermo vienuoliai aprašo sveikatos formulę. Ši formulė labai nesudėtinga: švarus maistas, švarus oras, švarios mintys… Harmoningos mintys padeda sukurti harmoningą organizmo visumą ir jį supančią aplinką.

Kaip žinia kiekvienas daiktas mūsų planetoje turi tam tikros energijos, ypač kai kalbame apie gyvuosius organizmus. Vanduo turi energetinę atmintį, kuri gali būti visokia. Vanduo sudaro apie du trečdalius tiek mūsų, tiek augalų masės. Nuo minties ši energija gali būti švelni ir šiurkšti, kurianti ir ardanti, daranti teigiamą ar neigiamą įtaką. Būtent ji kartu su jonizuoto vandens, augalų, vaisių, daržovių veikliosiomis medžiagomis vaidina lemiamą vaidmenį sulčių ir kokteilių terapiniame poveikyje.

Svarbiausia, kad augalo, iš kurio gaminamos sultys, kokteiliai, energija priklauso ir nuo surinkimo laiko, surinkimo būdo, paruošimo būdo. Sultys ir kokteiliai pagaminti bioenergetiškai švarioje, harmoningoje aplinkoje įgis neįkainojamų savybių taip reikalingų mūsų organizmui, nualinto nevisaverčio maisto, užterštos aplinkos, nuolatinės įtampos ir streso.”

Paruošė Gyd. Zinaida Arlauskienė.

 

Contact Us